Houtsnippers

Specialist in houtsnippers

Kemp Schalkwijk levert 1e klas kwaliteit houtsnippers in diverse fracties. Wij versnipperen hout dat afkomstig is van kap- en snoeiwerk. Het hout wordt door ons in een versnipperaar verkleind, ontdaan van aarde en zand en vervolgens gezeefd en gesorteerd op fracties. Kemp beschikt over eigen vervoer waardoor wij snel aan elke vraag kunnen voldoen.

Onze houtsnippers worden gebruikt als grondstof voor spaanplaat- en MDF-industrie en voor de energievoorziening in energiecentrales op contractbasis of op afroep. De houtsnippers worden ook ingezet voor warmte bij agrarische bedrijven, tuinbouwers en recreantbedrijven. Verder wordt de houtsnipper ook steeds populairder om toe te passen in tuinen en speeltuinen als bodembedekker of valdempende ondergrond.

Speeltoestellen

Versnipperd hout wordt door gemeenten, scholen en recreatiebedrijven gebruikt voor valdemping onder speeltoestellen. De valdemping is afhankelijk van de grootte van de houtsnippers. Te kleine houtsnippers zorgt voor een dichte, compacte laag die weinig of geen valdemping biedt, te grote houtsnippers bieden ook niet voldoende valdemping. In het algemeen wordt een laagdikte van ca. 30 cm. houtsnippers aangehouden.

Toepassingen in de tuin(bouw)

Ook in de tuinbouw worden houtsnippers veel gebruikt. Houtsnippers beschermen de grond tegen uitdroging door de zon en de wind. Onder een laag houtsnippers blijft de grond daardoor vochtig en verbeteren de biologische activiteiten. Ook voorkomen houtsnippers het ontkiemen van onkruid voor minimaal twee seizoenen.

Bent u particulier en geïnteresseerd in houtsnippers voor in de tuin? Kijk dan is op onze webshop kemphout.nl

Lokaal duurzaam hout bij Kemp komt vrij uit onderhoudswerkzaamheden in de natuur. Dit materiaal laten we niet verteren, maar zetten we zo circulair mogelijk in als nieuwe grondstof.

Offerte aanvragen

Vraag gerust een offerte aan voor een dienst of product van ons door onderstaand contact formulier in te vullen.