Boomstammen

Kemp weet raadt met boomstammen

Kemp Schalkwijk is specialist in het leveren van boomstammen. Al onze boomstammen worden in de regio gekapt bij overheden, particulieren en landgoedeigenaren. Dit moet vaak gebeuren wegens ziekte, stormschade of herinrichtingsplannen. Na het weghalen van de bomen verkopen wij de boomstammen in de markt voor een zo hoogwaardig mogelijke toepassing.

Hoge kwaliteit boomstammen zagen we zelf of verkopen we aan zagerijen. Andere toepassingen zijn bijvoorbeeld inrichting van een natuurlijke speeltuin, borderrand voor in de tuin of om mooie schalen te draaien in de draaibank. Lage kwaliteit boomstammen verkopen we voor brandhout per volle vracht.

Boomstammen voor de zagerij

Sinds 2021 heeft Kemp Schalkwijk onder de naam Kemp Hout ook de beschikking over een lintzaag. Hiermee kunnen wij boomstammen een tweede leven geven. Landgoedeigenaren, particulieren en overheden kunnen desgewenst zo hun boom gezaagd in planken terugkrijgen.

Door de boomstammen te zagen en een hoogwaardige toepassing te geven blijft de CO2 in het hout wat de boom tijdens de groei heeft opgeslagen. Wij zagen het meeste schaaldelen voor meubelmakers welke deze zelf dan drogen en verder verwerken.

Offerte aanvragen

Vraag gerust een offerte aan voor een dienst of product van ons door onderstaande contact formulier in te vullen.