Droge houtsnippers

Het uitzeven van houtsnippers

Kemp Hout heeft ondertussen tientallen jaren ervaring opgedaan met het zeven en natuurlijk drogen van houtsnippers. Bij binnenkomst van de houtsnippers uit het veld van onze klussen, worden de snippers gezeefd. De fijne en de grove houtsnippers worden eruit gezeefd, waardoor er een mooie midden fractie overblijft.

De snippers kunnen op G30, G40 of G50 gezeefd worden. G30 betekent de meeste snippers niet groter zijn dan 30 mm. Op aanvraag kunnen wij ook dubbel zeven voor bijvoorbeeld een gevoeligere kachel.

Heeft u houtsnippers nodig voor uw kachel, bel ons dan gerust. We kunnen het leveren met een Walking floor trailer waar we 92 tot 100 m3 kunnen meenemen. Ook voor kleinere hoeveelheden kunt bij ons terecht. De hele winter door beschikken we over een grote houtsnipper voorraad. 

Het drogen van houtsnippers

Vervolgens worden de gezeefde snippers op een hoop geduwd en drogen ze op een natuurlijke wijze. Als het vochtgehalte van de snippers rond de 20-30% is kan deze uitgeleverd worden.

Gedurende het hele jaar hebben wij een doorlopende voorraad van zo’n 10.000 m3 houtsnippers. Hierdoor kunnen wij het hele jaar door leveren, ook in de winter als de vraag hoog is.

Offerte aanvragen

Vraag gerust een offerte aan voor een dienst of product van ons door onderstaand contact formulier in te vullen.