Boomverzorging

Boomverzorging in uw bos, landgoed of tuin

De gezondheid, en daarmee ook de levensduur, van een boom worden mede bepaalt door een goede zorg voor de boom. Op gezette tijden of op afroep kunnen wij de situatie van een solitaire boom, een groep bomen, een deel van park of een compleet bos bekijken en probleembomen zodanig behandelen dat een ziekte wordt voorkomen of verholpen of een storende groeivorm wordt verholpen. De mogelijkheden bij boomverzorging zijn zeer divers en vragen om kennis van zaken, soms een milde- en soms helaas ook een rigoureuze aanpak.

Bij kemp is boomverzorging een regelmatige activiteit, vooral in het voor- en najaar.

De gezondheid, en daarmee ook de levensduur, van een boom worden mede bepaalt door een goede zorg voor de boom. Op gezette tijden of op afroep kunnen wij de situatie van een solitaire boom, een groep bomen, een deel van park of een compleet bos bekijken en probleembomen zodanig behandelen dat een ziekte wordt voorkomen of verholpen of een storende groeivorm wordt verholpen. De mogelijkheden bij boomverzorging zijn zeer divers en vragen om kennis van zaken, soms een milde- en soms helaas ook een rigoreuze aanpak.

Onderhoudsnoei

Dit gebeurt voornamelijk bij volwassen bomen. Bij onderhoudssnoei worden dode en slecht aangehechte takken verwijderd, of te lange taken teruggesnoeid. Soms wordt een boom overwoekerd door een klimop waardoor de boom ten onder dreigt te gaan of de takken en bladeren kunnen het gewicht van de klimop niet meer dragen. Ook in die gevallen is een drastische snoei van de klimop noodzaak om de boom te behouden. Bij elke vorm van snoei is vermijdelijk dat er een berg snoeihout overblijft, die wij eventueel ter plaatse kunnen versnipperen, maar in overleg me u ook over de grond kunnen verspreiden of afvoeren.

Offerte aanvragen

Vraag gerust een offerte aan voor een dienst of product van ons door onderstaand contact formulier in te vullen.