Gedroogd openhaard hout van hoge kwaliteit, los gestort.

Kemp Schalkwijk levert diverse soorten openhaard hout. Ons openhaard hout is van een hoge kwaliteit, gedroogd en direct te stoken. Wij leveren los gestort. U kunt uw hout bij ons afhalen na afspraak of wij bezorgen het binnen een straal van circa 30 km. rond Schalkwijk. Dit is tegen een meerprijs mogelijk. Al ons haardhout is afkomstig van hak- en snoeiwerk van bomen en struiken. Wij hebben gemengd hardhout zoals beuken, berken, eiken en essen.

Boomstammen drogen voor verwerking tot openhaard hout
Boomstammen wachten op verwerking tot openhaard hout

Hout is een voordelige brandstof
Hout is een prima alternatief voor de alsmaar stijgende kosten van fossiele brandstoffen zoals olie en gas. In vergelijking met standaard verwarmingsbronnen als gas en olie is hout goedkoop. Voor de prijs van bijvoorbeeld 1.000 liter ruwe brandstof heeft u al gauw zo'n 6 kubieke meter brandhout.

Bij een juiste houtkeus en een zorgvuldige verbranding is hout ook een milieu-vriendelijke brandstof, want CO2 neutraal. Omdat de herkomst van ons hout afkomstig is van hak-en snoeiwerk onttrekken wij niets extra's aan onze bossen. Bovendien groeit hout voortdurend en vind er ook een beperkte aanplant plaats; dit in tegenstelling tot olie, gas en kolen waarvan de wereldvoorraad alleen maar afneemt.

Brandhout alleen biedt geen oplossing voor de totale energievraag, maar het kan wel een kleine bijdrage leveren aan de verwarming van uw woning of bedrijfsruimte.

De voordelen van ons openhaard hout:

  • Zorgvuldig gedroogd
  • Schone verbranding
  • Direct te stoken
  • Los gestort
Gezaagd en gekloofd hard haardhout
Losgestort haardhout ligt te drogen

Mail voor bestellingen naar: haardhout@kempschalkwijk.nl

         
 
Kemp Schalkwijk BV - Neereind 33 - 3998 WJ Schalkwijk - T 030 601 25 95 - F 030 637 84 09 - M 06-225 484 02