Boomgaard rooien

Kemp Schalkwijk B.V. beschikt vanaf 2013 over een geheel nieuwe machine om boomgaarden te rooien en versnipperen. Voordeel is dat de (beton)palen van de constructie kunnen blijven staan. Een kraantje rooit de bomen en legt deze op de grasbaan. De met rupsbanden uitgeruste versnipperaar versnippert de op de grasbaan gelegde bomen en vangt de houtsnippers op in de 6 m3 grote bunker. Het afvoeren van de houtsnippers heeft volgens Kemp meerdere voordelen. Allereerst wordt de ziektedruk (vruchtboomkanker) verminderd. Ten tweede wordt geen stikstof aan de grond onttrokken voor de vertering van de houtsnippers. De nieuwe methode is volgens Kemp financieel aantrekkelijker dan het door de grond werken van houtsnippers. De verzamelde snippers brengen namelijk geld op wat in mindering op de factuur gebracht wordt. 

Rupsversnipperaar in boomgaard Hout versnipperen met rupsversnipperaar

Daarnaast kunnen wij ook met de normale versnipperaar werken, de rupsdumpers voeren de snippers af, zodat er zo min mogelijk spoorvorming onstaat.

Boomgaard versnipperen met snippercombinatie en rupsdumper Hout versnipperen met grote snippercombinatie en rupsdumper met hoogkiepbak

Stobben frezen in boomgaard Stobben frezen in een boomgaard

         
 
Kemp Schalkwijk BV - Neereind 33 - 3998 WJ Schalkwijk - T 030 601 25 95 - F 030 637 84 09 - M 06-225 484 02