Bomen rooien in parken, bossen en natuurgebieden

Er zijn diverse manieren om een boom op een veilige manier te rooien. De belangrijkste factoren zijn de grootte van de boom en de beschikbare ruimte rondom de boom. Is er voldoende vrije ruimte, dan is kappen de snelste en voordeligste keuze. Is de ruimte beperkt door bijvoorbeeld bebouwing, wegen of water, of is de locatie lastig bereikbaar dan zal voor een andere werkwijze gekozen moeten worden. Bijvoorbeeld d.m.v. het vellen of kappen, rooien door middel van klimtechniek of rooien met behulp van een telekraan of een hoogwerker.

 

Bomen verzagen en verwerken Bomen rooien met behulp van een mobiele kraan
 
Bomen rooien met behulp van een mobiele kraanBomen rooien met behulp van een mobiele kraan
 
Het rooien en verzagen van bomen

Rooien op moeilijke plaatsen
Kemp rooit en verwijderd zowel solitair staande bomen als groepen bomen in parken, bossen, op landgoederen, recreatieterreinen en natuurgebieden. Ook andere typen begroeiing, zoals hakhout en struiken, rooien wij probleemloos. Moeilijk bereikbare plaatsen zoals bomen en struiken op een slootkant zijn ook geen probleem voor ons. Een specialisme van Kemp is het rooien van complete oude boomgaarden. Met behulp van een speciale shredder aan de achterzijde van een tractor rooien en versnipperen wij complete bomenrijen in één arbeidsgang.

Gerooide bomen op de gewenste lengtes gezaagd
In stukken gezaagde en gestapelde boomstronken

Het rooien van bomen en struiken is maatwerk. Daarom zullen wij in vrijwel alle gevallen, in overleg met u, de situatie bekijken en u adviseren welke manier van rooien het meest geschikt is.

Uitrijden volgeladen met stamhout

 

         
 
Kemp Schalkwijk BV - Neereind 33 - 3998 WJ Schalkwijk - T 030 601 25 95 - F 030 637 84 09 - M 06-225 484 02